Kirjaudu
1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

Aktiviteetit

 

Melonta

Retkimelonta on hieno tapa tarkastella luontoa ja ympäristöä uudesta kulmasta ja liikuntaa, jonka voi sopeuttaa omaan kuntoon ja mielentilaan. Pielisen upeat maisemat ja vedet sopivat myös aloittelijoille, mutta suuremmat selät tarjoavat haastetta myös kokeneemmalle melojalle.

Timitran Linnalta on matkaa Ruunaalle vain 25 km, joten voit yhdistää melontaretkeesi myös joki- ja koskimelonnan.

Oman rantamme uusiminen saadaan päätökseen heinäkuussa ja muualta tulevat melojat ovat aina tervetulleita hostellille.

Olemme myös aloittaneet ohjattujen melontaretkien järjestämisen ja vuokraamme merikajakkeja retkikäyttöön Timitran Linnanrannassa. Näistä kannattaa tiedustella soittamalla meille suoraan.

 

 

Pyöräily

Pyöräily on oiva tapa liikkua Pohjois-Karjalaisissa vaaramaisemissa ja Lieksasta löytyy useita pieniä hiekkateitä koluttavaksi. Pyörällä on kätevä liikkua myös Lieksan kaupunkialueella, koska sisäistä bussiliikennettä ei ole. Hostellita voit vuokrata uusia pyöriä edulliseen hintaan.

 

Lintubongaus

Lieksa tarjoaa erinomaiset puitteet lintubongaukselle. Esimerkiksi Patvinsuon kansallispuisto ja Pankakosken suunnalta löytyvä Reposuo ovat erinomaisia paikkoja lintujen ja nisäkkäidenkin tarkkailuun. Opastettuja linturetkiä kannattaa tiedustella hostellista kevään kynnyksellä!

 

Retkeily

Lieksa ja sen ympäristö tarjoaa hienot mahdollisuudet retkeilyyn ja hyötyliikuntaan.
Historiallinen Rukajärven tie: reitin varrella opastetaulut, Änäkäisessä vanhoja sotavarustuksia ja upeat retki- ja kalastusmaisemat.
 
Koli: retkeilyä, laskettelua, kansallismaisema, kesällä lauttayhteys 1h 40 min, talvella jäätie (35km), maanteitse 90km
Ruunaa: retkeilyalue, koskenlaskua jne, 25km Patvinsuon kansallispuisto (Karhunkierroksen toinen pää) 50km
 

Tiedustelut

Voit tiedustella aktiviteeteistä ja välineiden vuokraamisesta Yhteydenottolomakkeella, suoraan sähköpostilla tai puhelimitse: +358 (0)44 333 4044